Onderwijs

Ons onderwijs is schakelen in de hoogste versnelling, waarin de Nederlandse taal centraal staat. Iedere leerling doorloopt een ´eigen leerroute´.

Bij de intake wordt er gekeken naar het startniveau van de leerling. Middels een uitgebreide intakeprocedure, wordt er een uitstroom route gemaakt op basis van leeftijd en capaciteiten.

Deze route wordt regelmatig gecontroleerd en eventueel bijgesteld. Door de route visueel inzichtelijk te maken en regelmatig met de leerling te evalueren, kan de leerling zien waar hij of zij staat en wat het einddoel is.

 

 Vakken

 

Naast het vak TVN (taal voor nieuwkomers) krijgen de leerlingen Engels, Wiskunde,LO, Burgerschap, Beeldende Vorming, Mentorles en Mediawijsheid.

In het uitstroom-jaar komen de vakken Mens & Maatschappij, LOB en vakken op maat erbij. Vakken op maat betekent, vakken die de leerling nodig heeft om uit te stromen naar zijn profiel.

Organisatie

ISK Duin en Bollenstreek is de zesde vestiging van Stichting Fioretti/Teylingen. Directeur van de ISK is de heer Ton de Groot, die tevens directeur is van de vestiging KTS.

De dagelijks leiding is in handen van de teamleider mevrouw Marian de Jong en coördinator Nanda de Bruin